Sinds zomer 2018 hebben we controle gekregen van de Franse overheid. We kregen toen te horen dat een milieu vriendelijk bad op basis van zoutelectrolyse niet mag in Frankrijk voor openbare plaatsen. (In België mag dat wel). Hoe ouderwets kan een wetgeving zijn.
Het moet gezuiverd worden met chloor volgens strenge richtlijnen.
Ze hebben ons toen verplicht om over te schakelen maar we gebruiken nog steeds het keukenzout en dit dan in combinatie met Chloor. Zo kunnen we een minimum aan chloor gebruiken waardoor je nooit het zal ruiken of proeven.
ZWEMBAD

Eigenlijk moeten we spreken over 2 zwembaden, als we het peuterbad meetellen.
Met recht en rede zijn we enorm trots op ons nieuwe bad.
Vlak voor de zomer van 2014 hebben we het totaal verouderde en defecte bad vervangen door een nieuw, solide betonnen bad.
Bloed en zweet heeft het ons gekost, maar we zijn er in geslaagd om het grotendeels zelf te plaatsen.

Vanzelfsprekend hebben we gekozen voor een milieuvriendelijk en gezond bad. Het bad wordt gezuiverd op basis van zoutelektrolyse .

Principe: Het bad is gevuld met bronwater van op de camping. Dit water is van uitstekende kwaliteit, bevat weinig kalk en is zo goed als pH neutraal. Hier wordt een grote hoeveelheid zout aan toegevoegd (op basis van keukenzout speciaal voor zwembaden). Bij het oppompen naar de zandfilter passeert het water na filtering een elektrolyse cel. In deze cel wordt het opgeloste zout even omgezet in natrium en chloor. Deze chloor zorgt dan voor de desinfectie van het water. Zodra het gezuiverde water terug in het zwembad stroomt, is de chloor allang terug omgezet in het opgeloste zout. Er worden verder geen andere schadelijke producten toegevoegd. Het is dus zeer milieuvriendelijk en het ziltige water is zeer goed voor de huid.

Samen met de vernieuwing van het grote bad hebben we het kleine peuterbad ook omgezet naar zoutelektrolyse. Zo blijft de huid van de jongste gasten ook lekker zacht.

Het nieuwe bad meet 12 bij 6 meter en is 1,5 m diep.
Het peuterbadje meet 3,5 op 3,5 m en is 0,5 m diep.

De baden zijn voor de campinggasten gratis toegankelijk tussen 10:00 en 20:00 uur. De zwembaden en omgeving zijn uitgerust conform de Franse wetgeving. Toezicht wordt gehouden door de ouders en kinderen zonder zwemdiploma moeten steeds zwembandjes dragen.

Het terras wordt nog verder afgewerkt.