Wandelen

Op familiewandeling met Kris

Dit is absoluut een top activiteit op Le Peyral.

In het hoogseizoen gaat Kris wekelijks met de gasten op wandel.
Vanop de camping maken we een hele mooie avontuurlijke en leerrijke wandeling.
Dit is geschikt voor jong en oud en de moeilijkheidsgraad van het parcours wordt afgestemd op de deelnemers.

Ongeveer 1,5 uur zijn we onderweg en er wordt geregeld gestopt om op een leuke en grappige manier iets te vertellen over wat we tegenkomen op ons pad. Plantjes, vlinders, vogels, dassen, everzwijnen... noem het maar op, het wordt ter sprake gebracht.

Af en toe wijken we even af van ons pad en moeten we een steile berg trotseren of een riviertje met waterval oversteken.
Prikkeldraad aan de rand van de weide kan ons niet tegenhouden om via de plaatselijke grazers, over de weide vol met bloemen, onze wandeling verder te zetten.

Let altijd goed op want kleine wezentjes met bolle oogjes en een puntmuts op hun hoofd, houden ons nauwlettend in de gaten.

Ga je zelf op wandel ?

Je kan ook zelf op avontuur gaan en je route zelf bepalen. Let wel dat het een gigantisch ongerept gebied is en je er onherroepelijk kunt verdwalen.

Neem steeds een goede kaart en kompas mee, alsook ook voldoende water en proviand.

Wil je het veiliger houden ?
Vanuit de toeristische dienst worden uitgestippelde wandelingen aangeboden. Wij hebben in de Chouette enkele exemplaren liggen maar loop even langs bij de VVV in het dorp, waar je kan kiezen welke wandeling het beste bij je past.

Met de GPS

Wandelen met GPS werkt prima en is dè manier om de streek nog beter en avontuurlijker te leren kennen.
Op http://wandelwiki.be/  vind je talloze wandelingen. Ik nodig alle wandelliefhebbers met een GPS uit om zich aan te sluiten bij deze vereniging. Eens lid, kan je zelf de mooie wandelingen die je hebt gelopen opslaan, zodat je deze kan delen met andere gasten.
Na enkele seizoenen moeten we zo een mooi aanbod aan wandelingen kunnen verzamelen.

http://nl.wikiloc.com/wikiloc/home.do  is een soortgelijke website, waar je ook MTB toertochten en fietstochten voor racefietsen kan terugvinden, downloaden of zelf plaatsen.
Kijk ook op de pagina bij fietsen.