Albi
is een gezellig, autoluw wandel- en winkelstadje met fraaie middeleeuwse vakwerkgevels en gerenoveerde herenhuizen uit de Renaissance.
Albi heeft niet één, maar drie bruggen over de Tarn, allemaal van baksteen en met bogen. Le Pont Vieux is de oudste, uit 1035, en werd samen met de hele 'Cité' in 2010 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed.
De kathedraal is ook absoluut een bezoekje waard: de buitenkant een mastodont, binnenin eerder sprookjesachtig!


Béziers
De stad dankt haar rijkdom aan de wijnbouw en produceert tegenwoordig excellente eersteklaswijnen. Het riviertoerisme is de andere belangrijke troef voor haar economische groei.
Het bezoeken waard: Allée Paul Riquet, Plateau des Poètes (tuin) , kathedraal Saint Nazaire, de overdekte markt (niet op ma.), de  historische binnenstad met smalle straatjes en kleine winkeltjes.
In contrast daarmee is het moderne winkelcomplex Polygone: voor wie van shoppen houdt!
Voor je in de stad komt, moet je zeker een bezoekje brengen aan Canal du Midi. Dit is zo mooi en absoluut de moeite waard. (Lees meer hierover bij 'natuur')

Carcassonne
De volledig gerestaureerde citadel behoort tot het werelderfgoed.
De citadel staat bekend als mooiste voorbeeld van een Middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig bewaard is.
Het is ook de grootste burcht van de Katharen.
Een bezoekje meer dan waard!
In de zomermaanden zijn er elke dag, behalve op zaterdag, riddertoernooien.
Het is een drukbezochte toeristische plek, tijdig gaan is de boodschap!

Castres
Castres is een oude stad met een rijk historisch en cultureel erfgoed.  Het beeld van de huizen aan de rivier l’ Agout is zonder twijfel één van de bekendste van de stad.
Bovenop de stenen kelders in het water van de l’Agout staan de kleurrijke houten gevels in gele, blauwe, rose en groene tinten.
In het oude bisschoppelijk paleis is het Goya-museum gelegen. De tuin van de bisschop werd ontworpen in de 17de eeuw en is ook een bezoekje waard!

Aan de rand van stad vind je de grotere winkels; Géant, Décatlon,…
Golfers komen aan hun trekken op de golfbanen iets buiten het centrum.

Minerve
In het hart van de wijngaarden van de AOC Minervois ligt het dorpje Minerve. In de Middeleeuwen was dit machtige stadsstaatje een toevluchtsoord van de Katharen. Je kan ook een bezoekje brengen aan een museum waar door middel van kijkkasten de geschiedenis van de Katharen wordt voorgesteld. Je krijgt er zelfs de Nederlandstalige tekst bij.
Heel bijzonder zijn de natuurlijke bruggen die door de rivieren zijn uitgehold en waar je in het droge seizoen doorheen kunt lopen.
Het dorpje is autovrij; parkeren kan je op de centrale parking aan de rand.
Je kan je bezoek combineren met  ‘le curiosité de Lauriole’ : zie bij 'natuur'.


Narbonne
Narbonne is een zonovergoten, levendige, mooie mediterrane stad en wijncentrum. Het is tevens een gezellige winkelstad.
Bezienswaardigheden: het bisschoppelijk paleis, de kathedraal St.– Juste, Canal de la Robine, de overdekte markt, het Horreum Romain(Romeinse ondergrondse opslagplaats),...

Pézenas
Pézenas is een mooi Middeleeuws stadje dat veel van zijn charme heeft behouden.  De oude stad is geheel geklasseerd als beschermd gebied.
Kuieren door de smalle straatjes, leuke winkeltjes ontdekken,  misschien een bezoekje brengen aan het speelgoedmuseum of aan de ‘scénovision’ over Moliére… het behoort allemaal tot de mogelijkheden.


Olargues
Dit wondermooie stadje, één van de mooiste van Frankrijk, ligt op een half uurtje rijden van de camping. Het ligt tegen een helling gebouwd en wordt bijna volledig omringd door de Jaur, een rivier waar het in de zomer lekker toeven is.
Doorheen de smalle middeleeuwse straatjes, kan je tot boven op de berg wandelen, waar een oude ruïne van een kasteel staat. Van hieruit heb je een prachtig zicht over de omgeving, zoals een oude gerestaureerde spoorwegbrug gebouwd door de welbekende architect Eiffel.
Een andere oude brug over de Jaur, die je beneden ziet, was tot in de 17de eeuw de enige toegang tot het stadje.
Olargues is ook de verzamelplaats voor enkele activiteiten van B2B Adventure.
Voor wie graag eens lekker uit eten gaat, is Fleur d' Olargues een aanrader. Lekker romantisch eten, met mooi zicht op de brug en stad.

Saint Sever de Moustier 
Musée des art de Buissonnier 
Een ongewoon uitstapje!
Dubuffet lanceerde het begrip ‘Art brut’ in 1948 in Parijs. Hij omschreef het als volgt:
“allerlei producties (tekeningen, schilderijen, gemodelleerde of gesculpteerde figuren, enz.) met een spontaan en inventief karakter, die zo weinig mogelijk afhankelijk zijn van de gewone kunst of van culturele voorschriften en die voortkomen van duistere personen, die vreemd zijn aan de professionele artistieke milieus...".

Er zijn verschillende sculpturen of bouwwerken buiten die nog voortdurend in opbouw zijn,  maar er zijn ook exposities binnen.
Toegang is gratis.
Openingsuren:
juni en september: van dinsdag tot zaterdag van 14u30 tot 18u30
juli en augustus: alle dagen van 15u tot 19u

image-7566-arts buissonniers saint sévèredu moustier.JPG?1420978358531