FAUNA EN FLORA

De camping is een onderdeel van het “Domaine Le Peyral”.
Het landschappelijke domein ligt te midden van één van de grootste natuurparken van Frankrijk:  Parc Natural du Haut Languedoc.

Niet verwonderlijk dus dat op de camping een enorme variatie aan fauna en flora te vinden is.
Wijzelf en natuurlijk ook onze gasten, zijn vaak verrast door de dingen die we tegenkomen.
De prachtige vlinders die je hier ziet vliegen kom je niet tegen in België of in Nederland.

Vogels die je in de lage landen zelden hoort of ziet, zijn hier alom vertegenwoordigd.
Zo is de Koekoek een dagelijkse gast, zijn de Vlaamse gaaien met hun gekrijs ware campinggenoten en zelfs de Hop, met zijn mooie kuif, wordt hier wel eens gespot.

Wat enorm opvalt zijn de roofvogels. Heel wat verschillende roofvogels zweven geregeld op de thermiek boven de camping. Buizerds maar ook de Rode Wouw klieven door het luchtruim.
’s Avonds is het vooral de bosuil die van zich laat horen.

Aan de rand van de weg naar het hoogste punt van het domein, woont een familie dassen in hun burcht. Het geritsel ’s nachts rond je tent kan wel eens van een das zijn tijdens zijn nachtwandeling.
In de streek is de populatie everzwijnen zeer groot. De jagers zijn hier heel blij mee, in tegenstelling tot de landbouwers. Deze beesten wroeten graag in de grond op zoek naar allerhande lekkernijen. Zo durft er af en toe wel eens zwijn de camping te betreden. Geen nood, zij zijn mensenschuw en doen dit enkel buiten het seizoen.
Schrik ook niet wanneer je wel eens verrast wordt door een slang. De meeste slangen in de streek zijn niet giftig en ongevaarlijk. Toch moet je altijd opletten en mag je deze dieren niet uitdagen of in het nauw drijven.

Zodra de zon zijn werk doet, zijn ze daar: de hagedissen. Verwar ze niet met een salamander, die familie is van de kikker en dus een amfibie. Nee, de hagedis is een reptiel en familie van de slang, maar dan met poten. De mooiste die je op de camping tegenkomt zijn de Smaragdhagedissen, met hun groene kleur en blauwe wangen.

Tot slot kom je wel eens Patrick de campingpad tegen. Het liefst schuilt hij in de buurt van het sanitair gebouw. Tot nu toe heeft niemand hem durven kussen. Toch benieuwd welke prins er dan zou verschijnen.